http://www.cursussen-en-workshops.nl
Schrijfjestuk.nl zou er niet zijn zonder deelnemende schrijvers, opdrachtgevers én handige informatiebronnen op het wereldwijde web. Daarom lees je hieronder handige links en vind je opdrachtgevers op deze pagina

Opmerking: de links naar andere websites vallen buiten het domein schrijfjestuk.nl. Deze links zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruikers van onze site. Schrijfjestuk  is noch verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de inhoud van de andere websites, noch voor de privacybescherming op die sites.


taalunie.org
De Taalunie houdt zich bezig met diverse werkterreinen: de taal zelf, Nederlands in digitale toepassingen, onderwijs in en van het Nederlands, literatuur en leesbevordering en Nederlands in Europa en in de wereld.


taaladvies.net
Geeft antwoord op jouw concrete vragen over taal en spelling


www.synoniemen.net
Gratis online synoniemenwoordenboek. Altijd handig voor inspiratie.


www.gedichtendag.com
Webpagina van hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen op de laatste donderdag van januari elk jaar.


www.encyclo.nl
Online encyclopedie. Handig bij research.


www.schrijvenonline.org
Een goed startpunt voor een digitale ontdekking van schrijven in Nederland.


www.delpher.nl
Doorzoek hier ruim een miljoen Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften en vind informatie en inspiratie.


www.leesplein.nl
Voor kinderen én voor iedereen die op de hoogte wil blijven van alles rondom lezen, kinder- en jeugdboeken.


www.creatiefschrijven.be
Het Belgische aanspreekpunt voor iedereen met een passie voor taal. Pennenlikkers, potloodbijters, toetsenbordtikkers, iPadstrelers, schoonschrijvers of krabbelaars. Iedereen is welkom.


www.schrijverspunt.nl
Over schrijven, schrijvers, schrijfactiviteiten, boeken, boekpromotie en meer...


http://schrijven.startpagina.nl
Webpagina met diverse links over schrijven, cursussen, boeken en ander interessant.


www.heelnederlandschrijft.nl
HeelNederlandSchrijft moedigt schrijvers aan verhalen te schrijven en te publiceren. En helpt lezers (en uitgevers) nieuw schrijftalent te ontdekken. HeelNederlandSchrijft, een landelijk initiatief van de Bibliotheken, is gestart in Haarlem en omstreken.


www.spatiegebruik.nl
Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) strijdt op een vrolijke manier tegen onjuist spatiegebruik in de Nederlandse taal.


hetverhalenarchief.nl
Het Verhalenarchief vertelt en verzamelt persoonlijke verhalen over uiteenlopende gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Familiegeschiedenissen, vrolijke, droevige en soms wonderlijke lotgevallen. Heb je ook een verhaal?


www.plint.nl
Gedichten en beeldende kunst die je dag net iets leuker maken. Misschien ken je plint al van de poëzie en illustraties op poëzieposters, raamgedichten, kussenslopen en nog veel meer.


www.hklimburg.nl
Het Huis voor de Kunsten Limburg te Roermond organiseert allerlei activiteiten, ook rondom schrijven. Het is de plek waar ik mijn opleiding tot docent creatief schrijven volgde.


http://dactylus.info
Zelf schrijfdocent worden? Dan kun je hier terecht! Dactylus is dé academie voor professionele schrijfdocenten en biedt gevarieerde deskundigheidsbevordering. Voor beginnende en ervaren schrijfdocenten en voor schrijvers die met groepen werken.Je vindt er ook informatie over schrijfjestuk.nl


www.annemariebon.nl
Website van kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. Ik volgde met plezier de leerzame cursus 'Schrijven voor kinderen' bij haar.


www.creativiteitgeenkunst.nl
Ontwikkel je creativiteit in denken in doen * Zet je creativiteit bewust in: thuis, op je werk en in relaties * Laat je inspireren en inspireer anderen.


surname.world
Op zoek naar een naam voor je personage en je komt er niet uit? Je wil een Tsjechische, Franse of Chileense naam? Stop met zoeken en ga naar deze Engelstalige website. Je vindt er lijsten met namen van facebook, van films en een "random" generator.


https://www.communicatierijk.nl/vakkennis/r/rijkswebsites/aanbevolen-richtlijnen/taalniveau-b1
Hoe gaat de overheid om met taal? Interessant om te weten voor je eigen website of publicatie.


Schrijfjestuk.nl in het nieuws op deze pagina's:
https://www.schoolandcollegelistings.com/NL/Sittard/918889178228429/schrijfjestuk.nl

en

www.cursussen-en-workshops.nlAlgemene voorwaarden van schrijfjestuk.nl vind je hier