Over Ellen en reviews

Waarom schrijfdocent en schrijven?

Waarom schrijf ik en geef ik les in schrijven? Schrijven zit in mijn DNA; het is mijn passie om met taal te spelen en prachtige teksten te creëren. Ik deel graag mijn enthousiasme met anderen en combineer dit met mijn gedrevenheid voor organiseren, inspireren en samen plezier beleven tijdens de workshops en cursussen die ik ontwikkel en geef. Humor is voor mij daarbij een essentieel element!

De vonk die oversloeg
Op jonge leeftijd ontdekte ik al dat ik schrijven erg leuk vond. Van dictees tot verhalen en opstellen, schrijven was altijd aanwezig in mijn leven. De vonk sprong over tijdens de eerste les in creatief schrijven die ik zelf volgde in 2008, toen één gedachte hard binnenkwam: "Dit wil ík doen! Samen met anderen creatief schrijven, maar dan als 'juf'!" Gelukkig kon ik meteen instromen en de opleiding tot docent creatief schrijven volgen bij het Huis voor de Kunsten in Roermond.

Hoe - oplossingen voor cursisten
Vanaf januari 2009 mocht ik al heel wat mensen inspireren om schrijftechnieken te leren kennen en toe te passen. Ze schreven aan de hand van opdrachten hun levensverhalen, leerden creatief dagboek-schrijven, en gedichten schrijven. Kortom: creatief én zakelijk schrijven.

Wat ik deed
Bij het ontdekken van het landschap van creatief schrijven mocht ik velen helpen.... Zo hielp ik één deelneemster met het duidelijk krijgen van de wens om zelf docent creatief schrijven te worden en wees haar de weg richting opleiding. Ze is nu een collega!

Ook schreven meerdere cursisten één of meer verhalen en boeken, na het volgen van een cursus bij mij. Een groep sprekers bij uitvaarten mocht ik inspireren met een workshop over het schrijven van een speech. Want hoe kom je steeds aan nieuwe inspiratie daarvoor?

Op een basisschool en bij een buitenschoolse opvang leerde ik kinderen in een workshop beeld en tekst te combineren. Voor een welzijnsstichting verzorgde ik een cursus zakelijk schrijven.

Zowel online als i n de bibliotheek Venlo  verzorgde een cursus Creatief Schrijven in de klas voor 33 leerkrachten basisschool, lees-mediaconsulenten en leescoördinatoren uit verschillende scholen. Dat deed ik samen met een schoolschrijver en op verzoek van de schrijfster Mariet Lems, die de methodiek en het boek Weten Waar De Woorden Zijn ontwikkelde en schreef.

Tekstschrijver 'voor de zaak'
Voor de verschillende werkgevers waar ik in loondienst was, schreef ik folders, brochures, webteksten, nieuwsrubrieken, (digitale) nieuwsbrieven en meer. Ik interviewde, organiseerde evenementen, workshops en stond op beurzen. Meer daarover vind je hier.

En verder

  • Houd ik van avocado's, kleur, chocolade, Frankrijk en ben ik samen met mijn man betrokken bij de Stichting Phien; een project gemeenschappelijk wonen met de aanleg en het onderhoud van ons voedselbos. Beide websites zijn van mijn hand.
  • Kun je mij 'inhuren'; workshops in opdracht neem ik met genoegen aan. Ook voor kleinere klussen kun je mij benaderen. Wist je dat ik ook schrijfcoaching geef?
  • Vind je mijn profiel ook op de website https://ikwilschrijven.nl/


Wat anderen schrijven over mij:
© 2024 Ellen Kersten. Alle rechten voorbehouden.