Over Ellen en reviews

Waarom schrijfdocent en schrijven?

Schrijven zit in mijn DNA; het is mijn passie om met taal te spelen en mooie teksten te creëren. Mijn enthousiasme draag ik graag over op anderen. Dit alles combineer ik met mijn gedrevenheid voor organiseren, inspireren en samen plezier beleven tijdens de workshops en cursussen die ik ontwikkel en verzorg. Voor mij is humor daarbij een onmisbaar element!

Ik ontdekte op jonge leeftijd dat ik schrijven erg leuk vind. Dictees, verhalen, opstellen, schrijven voor de schoolkrant. Schrijven was er altijd...

De vonk sloeg over
Tijdens de eerste les in creatief schrijven die ik zelf volgde in 2008, kwam er één gedachte keihard binnen: "Dit wil ík doen! Samen met mensen creatief schrijven, maar dan als 'juf'!" Gelukkig kon ik meteen nog instromen en de opleiding volgen tot docent creatief schrijven bij het Huis voor de Kunsten in Roermond.

Hoe - oplossingen voor cursisten
Sinds januari 2009 mocht ik al heel wat mensen inspireren om schrijftechnieken te leren kennen en toepassen. Zij schreven aan de hand van opdrachten hun levensverhalen, leerden creatief dagboek-schrijven, gedichten schrijven. Kortom: creatief én zakelijk schrijven.

Wat ik deed
Ik mocht velen helpen bij het ontdekken van het landschap van creatief schrijven. Zo hielp ik één deelneemster met het duidelijk krijgen van de wens om zelf docent creatief schrijven te worden en wees haar de weg richting opleiding. Zij is nu een collega!

Ook schreven meerdere cursisten één of meer verhalen en boeken, na het volgen van een cursus bij mij. Een groep sprekers bij uitvaarten mocht ik inspireren met een workshop over het schrijven van een speech. Want hoe kom je steeds aan nieuwe inspiratie daarvoor?

Op een basisschool én bij een buitenschoolse opvang leerde ik kinderen in een workshop beeld en tekst te combineren. Voor een welzijnsstichting verzorgde ik een cursus zakelijk schrijven.

Zowel online als in de bibliotheek Venlo  verzorgde ik een cursus Creatief Schrijven in de klas voor 33 leerkrachten basisschool, lees-mediaconsulenten en leescoördinatoren uit verschillende scholen Dat deed ik samen een schoolschrijver en op verzoek van de schrijfster Mariet Lems, die de methodiek en het boek Weten Waar De Woorden Zijn ontwikkelde en schreef.


Tekstschrijver 'voor de zaak'
Voor de verschillende werkgevers waar ik in loondienst was, schreef ik folders, brochures, webteksten, nieuwsrubrieken, (digitale) nieuwsbrieven en meer. Ik interviewde, organiseerde evenementen, workshops en stond op beurzen. Meer daarover vind je hier.

En verder

  • Houd ik van avocado's, kleur, chocolade, Frankrijk en ben ik samen met mijn man betrokken bij de Stichting Phien; een project gemeenschappelijk wonen met de aanleg en het onderhoud van ons voedselbos. Beide websites zijn van mijn hand.
  • Kun je mij 'inhuren'; workshops in opdracht neem ik met genoegen aan en ook voor kleinere klussen kun je mij benaderen. Wist je dat ik ook schrijfcoaching geef?
  • Vind je mijn profiel ook op de website https://ikwilschrijven.nl/


Wat anderen schrijven over mij: