Tip 10 van 10: doe jezelf een plezier met...een schrijfcursus!

top 10 schrijftips - 10_10png
Heb je ze gevolgd? De top10 schrijftips op deze blog en op facebook? De afgelopen negen weken kon je elke week een schrijftip lezen. Als je deze tips toepast, zorg je voor vlot en prettig leesbare teksten. Wel zo fijn als je je boodschap wil overbrengen en graag wil dat die ook gelezen wordt.

Hapklare brokken
Zoals ik in de eerste tip al schreef: een tekst moet begrijpelijk zijn! Een tekst die jouw kennis en visie helder brengt, wordt gelezen en daarmee heb je een voorsprong als het gaat om het boeien van je lezer. En het binnenhalen van opdrachten en/of klanten.

Schrijftechniek en schrijfplezier
Moet dat dan echt, op elk schrijfslakje zout leggen? Dat is toch vervelend? Het is maar hoe je het bekijkt. Mijn ervaring is dat je juist door te schrijven leert schrijven. Al doende leer je en met de tien tips op de achterhand lukt het je vast om die blogpost of dat stuk over je project af te leveren. Ga gewoon eerst met schrijven aan de gang, maak een opzet. Daarna controleer je de tekst op opbouw, doelgroep, medium, moeilijke woorden, korte zinnen etcetera. Het zou zomaar kunnen zijn dat je meer en meer plezier in het schrijven krijgt. En complimenten van je lezers en volgers. Jazeker!

Nu dan de laatste tip
Hier komt hij:...volg eens een schrijfcursus. Ontdek hoe leuk het is om te schrijven in een groep. Welke creatieve energie er dan ontstaat. Wat anderen van jouw teksten vinden en hoe geïnspireerd je daarna aan je volgende tekst begint! Echt een aanrader wat mij betreft. Ik spreek uit ervaing. Met plezier schrijven levert de beste teksten op!

Online of 'live'
Je kunt legio online schrijfcursussen vinden. Er zijn ook steeds meer plekken waar je bij een schrijfdocent een cursus kunt volgen. Natuuuuuurlijk kan dat ook bij schrijfjestuk.nl. Zie het aanbod op deze pagina. Je bent van harte welkom! Woon je niet in de buurt of wil je weten waar je in Limburg dichter bij huis een docent creatief schrijven kunt vinden? Kijk dan eens op deze pagina met de litaraire kaart van Limburg.

Zie ik je binnenkort aan de schrijftafel?