Eerste gedichtendag van schrijfjestuk.nl:
"Dichterlijke vrijheid"


Zaterdag 24 augustus 2019, van 10.00-16.00 uur
Adres:
Karel de Grotestraat 61, 6132 EG SITTARD
De eerste keer dat je kunt deelnemen aan een schrijfdag bij schrijfjestuk.nl
Ben jij bij deze primeur?

Wat je kunt verwachten
We gaan aan de slag met bestaande gedichten, die we samen lezen en bekijken. De structuur en stijl daarvan dienen ons als voorbeeld. We kijken als het ware mee over de schouder van de dichter. Maar wees gerust, jouw input is nodig en je krijgt uitleg bij elke stap.

Hoe werkt dat
Je maakt aan de hand van de opdrachten je eigen variatie op die gedichten. Door jouw associaties, belevenissen en creativiteit erin te stoppen. Een werkwijze die ik zeer inspirerend en leuk vind en leerde kennen in het schrijfatelier van Cootje Houdijk. Deze schrijfdag is op haar werkwijze geïnspireerd! Aan het einde van de dag heb je geoefend met het maken van imitatios en ga je met een aantal zelfgeschreven gedichten naar huis.

Programma
We starten om 10.00 uur en je bent vanaf 09.45 uur welkom. De lunch (vegetarisch) staat in onze pauze klaar en we strekken -bij geschikt weer - onze schrijversbenen met een wandelingetje over de Kollenberg, dus trek gemakkelijke schoenen aan. Deelname aan deze dag kost € 85 inclusief materiaal, BTW, lunch, koffie en thee en iets lekkers.

Praktisch
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot en met 22 augustus door hieronder je e-mailadres in te vullen. Je ontvangt daarna meer informatie om je aanmelding compleet te maken en zeker te zijn van een plek. De schrijfdag gaat door bij minimaal vier aanmeldingen en er zijn maximaal acht plekken.
Graag tot dan!


NB: zie ook https://schrijvenonline.org/activiteit/dichterlijke-vrijheid


Aanmelden voor zondag 28 juli 2019