Agenda schrijfaanbod


Cursus creatief schrijven - momenteel lopend

Wat kun je verwachten?
Wil jij je schrijfvaardigheden verbeteren en je creativiteit de vrije loop laten? Dan is de Cursus Creatief Schrijven iets voor jou! Deze bied ik aan in samenwerking met de bibliotheek Venray. In vier lessen gaan we aan de slag met verrassende schrijfoefeningen die je verbeelding aanzetten om verschillende teksten te creëren.

Wat leer je?
Je leert verschillende manieren om aan nieuwe inspiratie voor je tekst, gedicht of verhaal te komen. We gaan aan de slag met belangrijke verhaalelementen als personage, monoloog en dialoog. Ook brengt elke les je extra leermomenten in de uitwisseling met de andere deelnemers.  Natuurlijk is het heerlijk om te genieten van de schrijfsels van de anderen!

Thuis verder werken
Met behulp van huiswerkoefeningen kun je verder werken aan wat je hebt geleerd. Het huiswerk bespreken we samen vanaf de tweede les. Kortom, in vier lessen vul je je schrijfgereedschapskist met nieuwe tools!

Hoe werkt dat?
De cursus is inclusief koffie, thee en materialen. Neem wel je eigen lievelingspen en notitieblok of -schrift mee naar de cursus.De cursus gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is geschikt voor iedereen die graag creatief schrijft, of je nu een beginner bent of al langer het ‘schrijfpad’ bewandelt. Bovendien biedt deze cursus je een leuke manier om andere schrijfliefhebbers te ontmoeten, waarvan je altijd wel weer iets kunt leren. Schrijfervaring is niet vereist; plezier in bezig zijn met taal is voldoende.

Waar vindt de cursus plaats?
Deze cursus organiseer ik in samenwerking met Biblionu. We maken gebruik van de  ontmoetingsruimte achter in de Bibliotheek Venray,  Merseloseweg 59, 5801 CC  VENRAY. De bibliotheek is bereikbaar via telefoonnummer (0478) 58 19 70 en per e-mail via info@biblionu.nl.

Data en tijden van de cursus zijn:
● Zaterdag 9 maart van 10.00 tot 12.30 uur

● Zaterdag 23 maart van 10.00 tot 12.30 uur
● Zaterdag 6 april van 10.00 tot 12.30 uur
● Zaterdag 20 april van 10.00 tot 12.30 uur

Hoe meld je je aan voor deze cursus?
Aanmelden ging via de website van de bibliotheek Venray, die vind je hier.
De cursus is lopend en inschrijven kan nu niet meer.
Je kunt je wat betreft deze cursus ook niet inschrijven voor losse dagen.

Zie ik je dan? Ik heb er enorm veel zin in!

 "Dit verzin je (niet)"

Hou pen en papier bij de hand voor deze unieke schrijfchallenge rond levensverhalen! Tussen 15 en 26 januari 2024 kun je aan de slag. Tip: noteer alvast op je kalender. Want je kunt meedoen met maar liefst 10 schrijfopdrachten van 10 docenten. Je maakt daarmee 10 x kans op publicatie en vindt van iedere docent een extraatje bij diens opdracht.  Mooi toch?

Hoe werkt dat?
Om deel te nemen ga je tijdens de challengeperiode naar deze pagina. Je kunt aan één, meerdere of gewoon alle schrijfopdrachten meedoen. Download de schrijfopdracht(en) van je keuze, waarna je direct aan de slag kunt gaan.

Uitgedaagd?
Het belooft een bijzondere en inspirerende ervaring te worden, dus noteer de data alvast op je kalender en doe zeker mee!


Niks missen van schrijfjestuk.nl? Dat kan!

Meld je aan voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van de ontwikkelingen hier. 

Graag tot gauw en...blijf schrijven!


Goed om te weten:
Voor elke activiteit van schrijfjestuk.nl is aanmelding vooraf noodzakelijk. Meld je je bij mij aan, dan gebruik ik jouw gegevens alleen voor het aanmeldproces en geef ik ze niet door aan derden. Na je aanmelding stuur ik je een bericht met verdere praktische zaken. Tot gauw!

De Algemene voorwaarden van schrijfjestuk.nl vind je hier.