De draad oppakken

Herken je dit? Je wil schrijven en het komt er maar niet van. Je notitieboek ligt klaar met die pen die zo lekker schrijft. Of je hebt al een paar regels getypt en het bestand opgeslagen. Dat wel. Niets houdt je tegen, zo lijkt het.

Maar...je komt niet verder
Wat is er dan? Energie die ontbreekt? Een nieuwe baan? Verhuisd? Weinig inspiratie? Of last van de extra dingen waar je rekening mee moet houden in deze tijd? Voor mij gaan al die dingen op. Ik merk dat ik minder schrijf in mijn dagboek. En er is nog iets waar ik tegenaan hik.

Inspiratie en gewoon doen
Hoe kom ik weer tot het organiseren van schrijfworkshops of cursussen? We zijn verhuisd en ik zal een nieuwe weg moeten kiezen. Een ruimte vinden, aankondigen en reclame maken, 'oude' en nieuwe deelnemers bereiken. En weet je, ik ga het gewoon doen. Tijd voor actie.  Voor schrijven geldt dat ook. Het beste advies is: begin!

Boek schrijven of niet
Misschien is het jouw ambitie om een roman te schrijven. Of ben je, net als één van mijn voormalige cursisten, de laatste hand aan het leggen aan je boek. Of heb je wel ideeën, maar mis je net die vonk. Waar op jouw schrijfpad je je ook bevindt, je zult het vooral moeten dóen. Plezier in schrijven helpt natuurlijk enorm daarbij. En wat dacht je van de input die je van andere schrijffanaten kunt krijgen?

Schrijfplezier
En ik ga het dus ook doen. De zaal is al gereserveerd. Nu de andere stappen van mijn to-do lijst in acties omzetten. Zodat we elkaar -op veilige afstand-  snel weer kunnen inspireren en vol energie onze woorden op papier krijgen. En onze voornemens en ambities in actie omzetten. Ik zet zo de nieuwe data en tijden online op de pagina 'agenda'.
Zien we elkaar binnenkort?


Foto: Unsplash