Wat kun je in anderhalf uur leren?

Anderhalf uur schrijfcoaching...het rad van fortuin draait. Wie van de aanwezige gasten van het jubileumfeest in ons dorp heeft het winnende lotje voor deze prijs? Als het wiel stopt met draaien klinkt er vlak naast me gejuich. Daarmee is het snel duidelijk; mevrouw P. heeft het winnende nummer in handen. We spreken elkaar kort en ze zal me bellen als haar duidelijk is hoe ze deze prijs wil invullen.

Doorgeefcadeau
Twee dagen later belt M. Zij legt kort uit dat zij de door haar moeder gewonnen schrijfcoaching graag wil verzilveren. Uiteraard op aangeven van haar moeder, de originele winnares. We maken een afspraak en een paar dagen later zit ik aan haar eetkamertafel. M. schrijft nieuwsbrieven voor haar werk en wil graag weten hoe ze die aantrekkelijker kan maken.

Vooraf
Voor ik naar haar toe ga, lees ik een exemplaar van haar nieuwsbrieven door en geef daarbij enkele verbetersuggesties. We bespreken ze een voor een. En drinken een kop koffie. Ik zie hoe ze mijn tips noteert in haar schrift, zie hoe ze schakelt. Hoor haar vragen, geef uitleg. Nog een kop koffie. De tijd vliegt en voor we het goed en wel in de gaten hebben is de tijd om. M. meldt me dat ze vooruit kan na deze sessie en dat ik de volgende nieuwsbrief in mijn mailbox mag verwachten.

Verrassing
Dan landt hij op mijn digitale deurmat (inbox) en ik ben blij verrast...wat een enorm verschil zeg! Ik vind dit wel een 'Extreme Make Over' . Voorzien van een voorblad, kleurige tekstblokken, duidelijke letters. Knap gedaan!

Dus
Wat kun je met anderhalf uur schrijfcoaching? Een opvallend verschil maken in bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Waarbij kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken?NB: de afbeelding hieronder is een uitsnede uit de genoemde nieuwsbrief met een nieuw jasje.
Nieuw jasjejpg