Vakantieboeken!

Kreeg jij er vroeger ook een? Zo'n vakantieboek bij de Okki en/of de Taptoe? Voor tijdens je zomervakantie die zo oneindigh lang leek? Heerlijk als de juf of meester dat wonderlijke boek uitdeelde op de laatste schooldag voor die vrije weken. Meteen erin bladeren natuurlijk...

Herinner jij het nog
De verhaaltjes, raadsels, puzzels, moppen, knutsels en meer die ein stonden, ik kan ze me niet meer zo voor de geest halen. Maar gegaranderd dat ik niet alleen gebladerd, gelezen en in het boek gepend heb. Een van de eerste dingen die ik ermee deed, was eraan ruiken (doe ik nog geregeld, want boeken ruiken vaak gewoon lekker). En dan waren er thuis natuurlijk nog de exemplaren van broer en zussen. Dus vakantiepret volop.

Nu voor grote mensen
Met veel plezier signaleer ik ze de laatste jaren ook voor volwassenen. Na de kleurboeken waarmee je heerlijk zen kunt worden, is er nu volop vakantieboekenplezier voor volwassenen. Ik kocht er voor mijn vakantie ook een, want kon de verleiding niet weerstaan.

Eerlijkgezegd...
Ik heb het niet 'uit', dat vakantieboek. De 48 puzzelpagina's blijken blanco, de complete roman nog ongelezen. Terwijl ik me voornam er in de vakantie lekker mee aan de slag te gaan. Dat is er gewoon niet van gekomen. Soms kun je maar beter geen voornemens maken!

Nog niet voorbij
Maar hee, het is begin augustus en nu de dagen vol regen plaats maken voor de zonnigere, pak ik dat vakantieboek gewoon weer ter hand. Wie zegt dat je een vakantieboek alleen maar tijdens je vakantie mag gebruiken?

Over de streep
Vakantieboekenuitgevers (dubbele woordwaarde) trekken mij in de winkel dus gemakkelijk over de streep. Het vooruitzicht van weken vrij én de zoete herinnering aan de vakantieboeken van weleer zijn daarin belangrijke bijdragers. Gelukkig heb ik het bij één exemplaar gehouden. Maar ik geef geen garantie voor volgend jaar!

Oproep aan mijn lezers
Wil je jouw ervaringen met vakantieboeken delen? Schrijf zelf een stukje over jouw favoriete vakantieboek of over wat je graag in een vakantieboek zou willen lezen. Dan plaats ik dat onder deze post. Mag je naam erbij?

Vakantieboekjpg