Tip #3 over gratis online e-books

tip  3 voor gratis e-bookspng

Wist je dat er steeds meer boeken gratis online te lezen zijn of kunnen worden gedownload als e-book? Dat lezen, lezen en lezen een enorme inspiratie is voor schrijvers?

Dat is een goede reden om deze #derde tip te delen met je! In mijn vorige posts vind je de eerste twee tips. Deze derde wekelijkse tip gaat over de grootste zoekmachine voor boeken ter wereld, die je hier vindt. Google Books dus.

Wist je dat er dagelijks een nieuwe hoeveelheid titels aan de zoekmachine worden toegevoegd? In feite is deze dienst van Google in het leven geroepen om de tekst van gedigitaliseerde boeken te doorzoeken op bepaalde woorden. Dat betekent dat je van de meeste boeken enkele pagina's te zien krijgt, met daarin jouw zoekwoord gemarkeerd. Gaat het om een rechtenvrij boek -waarvan de maker meer dan zeventig jaar geleden overleed- zoals klassiekers, dan is het in zijn geheel beschikbaar. 

Om deze laatste categorie boeken te vinden, kun je het beste gebruik maken van 'geavenceerd zoeken' en dan de gewenste taal aanvinken, plus "Alleen volledige weergave".

Ben je ook benieuwd wat er op deze manier allemaal te vinden is? Vanuit google books ook kun je ook zoeken naar  boeken op websites van boekverkopers en boeken op Google Play.

Veel leesplezier!

 

 

Naar een idee van webwijzer.