Tip #2 voor gratis e-books

tip  2 voor gratis e-bookspng
Heb jij al 'genoeg boeken', maar nog steeds leeshonger? Of zou je gewoon eens in de digitale versie van een boek willen duiken, om het eventueel later in tastbare vorm aan te schaffen? Wat mij betreft: ik geef de voorkeur aan het kunnen horen van het knisperen van bladzijdes, het kunnen voelen van de gladheid van het papier. En ja ook het kunnen ruiken van een boek, mits dat een aangename geur is :-)

Vandaag deel ik deze tip over de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL), die je hier vindt. Een hele mond vol woorden, maar wat is het, concreet? DBNL is een grote verzameling of online archief waarin je veel soorten boeken in het Nederlands aantreft. Online te lezen en in veel gevallen zelfs te downloaden. Als ePub of PDF-bestand.

Dit is dus een groot online archief, vol met Nederlandse boeken; complete romans, gedichten, kinderboeken, biografie├źn en letterkundige werken. De boeken zijn online te lezen, en vaak te downloaden als PDF of ePub bestand. De nadruk ligt op klassieke letterkunde, maar er zijn ook leesboeken van hedendaagse schrijvers.

De DBNL is een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Veel leesplezier gewenst!


Naar een idee van webwijzer