Papier en pen, mijn geheime wapens :-)

Wie schrijft, die blijft
Misschien een beetje ouderwets, maar ik heb nog steeds een papieren agenda. Ik schrijf lijstjes in een klein boekje voordat ik boodschappen doe. Ik schrijf in een dagboek. Voor mij iets waarmee ik opgegroeid ben, papier, potlood, stift en (vul-)pen. En af en toe heb ik inktvlekken op mijn vingers.

Noteer maar
Mij zie je geregeld notities maken, omdat ik dan beter opneem wat er gezegd of uitgelegd wordt. Dat doe ik eigenlijk al sinds mijn middelbare schooltijd. Het beklijft gewoon beter als ik met pen en papier aan de gang ben. Of het nou om een cursus of verkoopgesprek gaat, vaak zul je me zien schrijven. En natuurlijk ook altijd handig om later de genoteerde gegevens terug te vinden.

Bij de tijds
Natuurlijk gebruik ik ook wel eens mijn mobiel, tablet of laptop om notities te maken. Op mijn mobiel heb ik bijvoorbeeld een handige app waarmee ik maten op een foto kan zetten. Heel praktisch en snel bij de hand.

Handig dat schrijven
Maar toch...goede idee├źn in een klein opschrijfboekje schrijven, boodschappenlijstjes maken, een felicitatiekaart. Tegen het eind van het jaar gaat er hier een stapel kaarten met beste wensen de deur uit, uiteraard handgeschreven. Vooral dat laatste geeft blijk van persoonlijke aandacht en is wat mij betreft authentiek. En daarnaast ook nog eens CO2 neutraal!

Hoe vaak schrijf jij (nog) iets met de hand?

glenn-carstens-peters-RLw-UC03Gwc-unsplashjpg