Elke vrijdag een schrijftip voor jou! (1/10)

top 10 schrijftips - 1_10png
✒Lees jij ook graag een tekst die meteen duidelijk is? Schrijf je die zelf ook? Of ben je als lezer kritischer dan als schrijver?


Start
Schrijven leerde je zeer waarschijnlijk op de basisschool. Dat wil zeggen: vooral hóe je schrijft, je pen vasthoudt, over hoofdlettergebruik en meer. Tot zover prima, maar...hier of daar leer je later hoe je studiebegeleider, je chef, de zaak, de officier van justitie of andere autoriteit het wil. Je gaat anders formuleren. Formuleren zoals de organisatie het wil.

Verschil
Maar maakt dat wat uit? De lezer begrijpt het toch wel? Uhm...nee! Realiseer je dat een lezer van nu veel informatie moet verwerken. Heel veel. Dus is deze lezer kritischer, komt wellicht niet vooruit in jouw tekst, haakt af. Want snel de relevante informatie uit een tekst kunnen halen is wel nodig met al die dagelijkse e-mails, rapporten, blogposts (!), facebookberichten en meer die we lezen.

Handig
Creatief schrijven is één ding; lekker spelen met taal. Maar is schrijfvaardigheid dus ook belangrijk? Ik denk dat je het antwoord nu zelf wel kunt invullen: een tekst moet begrijpelijk zijn! Een tekst die jouw kennis en visie helder brengt, wordt gelezen en daarmee heb je een voorsprong als het gaat om het boeien van je lezer. En het binnenhalen van opdrachten en/of klanten.

In de komende blogpost lees je een aantal praktische handvatten. Met een opbouw die aansluit bij je tekst. Elke vrijdag een nieuwe tip. Schrijf je mee?

#Tip 2 vind je hier: http://blog.webklik.website/posts/edit/101470

 

 

 


Naar idee van Paul Jurriëns