Een elf schrijven bij de kachel

OOTD Facebook Postpng

Lekker en comfortabel
Herken je dit? Met het koude weer is buiten actief zijn minder voor de hand liggend. In de tuin is weinig te doen en de wind maakt wandelen niet bepaald aantrekkelijk. Hoe fijn om dan bij de kachel te gaan zitten en de tijd te nemen voor een schrijfoefening! Je verbinden met je creativiteit kan je je energie weer laten voelen!

Daarom hier een schrijfoefening voor jou, waarmee ik je veel creatief schrijfplezier toewens...

Schrijfoefening
Nodig: Pen, papier, timer.
Tijd   : ca 15 minuten - of zoveel tijd als jij nodig hebt :-)

Stap 1: Associëren
Je kiest een willekeurig woord, bijvoorbeeld het woord “lente”. Met dit woord in gedachten schrijf je daar vijf volgende woorden achter, die beginnen met de laatste letter van het woord daarvoor. Dat zou als volgt kunnen zijn:

Lente – energiek – licht – thuis – slakkengang – gewonnen.

Stap 2: Kiezen
Kies nu één van deze woorden uit; dat is het woord dat je gebruikt voor het tweede deel van deze oefening. Je schrijft aan de hand van dat gekozen woord een ‘sprintje’. Zet de timer op vijf minuten en schrijf vervolgens álles op wat in je opkomt. Zonder je pen van het papier te halen of te stoppen. Gewoon doorschrijven, alles is goed!

Klaar? Dan kun je hierna nóg een stap doen met je zojuist geschreven tekst…

Stap 3: Onderstrepen
Onderstreep vervolgens belangrijke woorden uit je sprintje. Kies hiervan een beginwoord om een ‘elf’ of een ander gedicht ermee te maken.

Een elfje is een gedicht, dat uit elf woorden in vijf regels bestaat:
Regel 1:beginwoord
Regel 2: associatie
Regel 3: meer over het beginwoord
Regel 4: reactie met een werkwoord
Regel 5: gelijk als regel 1 of een conclusie in de vorm
van een uitroep

Hoe kom jij tot inspiratie? Hoe zou het zijn om jouw gedicht te delen? Stuur het via deze pagina, dan zet ik het hieronder!

Terug naar HOME