Dat werkt toch niet...of wel?

Het is al meer dan zeven jaar geleden en ik weet het niet meer precies. Ze zegt dat ze toen stage liep bij mijn werkgever. Nu heb ik sindsdien al heel wat collega's en werkgevers gehad en kan ik me haar niet precies voor de geest halen, helaas. Maar zij heeft mij wel onthouden.

Schrijftips
Ik gaf haar toen dus schrijftips tijdens haar stage, zei ze. Reikte haar verbeterpunten voor haar scriptie aan en dat was ze niet vergeten. Nu wil ze graag beter schrijven voor haar werk en ze vond mijn site terug, wat ik ontzettend leuk vind.

Teksten in concept
In mijn mailbox belanden een aantal teksten die ze schreef en wil publiceren. We spreken daarover af dat ik ze naloop en dat we ze later tijdens een videogesprek samen doorlopen. Iets waar in een schrijfworkshop of cursus met meerdere deelnemers natuurlijk minder ruimte voor is. En waar ik ontzettend veel zin in heb, want ik help haar graag verder op haar schrijfpad

Leerzaam
Met de handige functies van Word maak ik notities en schaaf aan de tekst. Geef aan hoe je schrijft vanuit het perspectief van de lezer. Waar een alinea vlotter kan. Daarna gaan de teksten retour afzender. Ze is er blij mee en laat weten dat deze werkwijze voor haar heel nuttig is. We maken afspraken over het vervolg en gebruik van haar 'strippenkaart' bij mij.

Leren door te doen
Wat ik haar meegeef is dat beter leren schrijven ook een kwestie is van vooral veel doen. Ik herinner me nog mijn 'schrijfschuchterheid' tijdens de eerste jaren van mijn carrière. Hoe toen de routine nog niet in mijn pen zat. En dat ik sindsdien véél geschreven heb en het schrijfproces beter doorzag. Waarmee mijn pen steeds vlotter werd.

Schrijftwijfel jij ook wel eens?
Hoe gaat het schrijven bij jou? Struikel je op papier ook wel eens over je eigen woorden of is je inspiratie snel op? Ik ben heel benieuwd! Laat je het mij weten?