Chocolade....genieten op papier

Wat heb jij met chocolade? Of beter...wat is chocolade voor jou? Laten we het eens hebben over hoe je dat smakelijk en interessant op zou kunnen schrijven voor je lezer. Je kunt, om te beginnen je lezer een hoop informatie geven. Alles wat je weet, zeg maar. Hoe en waar het gemaakt wordt, welke grondstoffen daarvoor nodig zijn, hoe het verpakt wordt. Dat kan.

Moet je dat doen?

Hmmm...ik zou zeggen, nee. Pak het op deze wereld-chocoladedag eens anders aan.

Neem een reep chocolade in je favoriete smaak. Breek een stuk eraf en luister naar het knakkende geluid. Zie hoe het oppervlak van de reep uitziet. Beschrijf dit én de zachte glans, de breukranden en de kruimels die op het papier achterblijven. Ruik aan jouw chocolade en omschrijf dat je bijvoorbeeld een vanille- of koffiegeur ruikt. Laat je lezer meegenieten; beschrijf wat er gebeurt als je de chocolade in je mond stopt. Het smelten, het blije gevoel op je tong, het slikken, de rillingen over je rug. Snap je?

Je lezer proef als het ware met je mee.
Leeft zich in in jouw sensaties.


Dat is wat je wil.
Als lezer, maar ook als schrijver!

Smakelijke #wereldchocoladedag!