Beste mezelf...

poesieprofessorjpg

Nostalgie
Heb jij dat ook gehad, zo'n poëzie-album? Ik kreeg er eentje op de lagere school. Een exemplaar met een gele kaft. Vol met gedichten van de juffen en meesters van school. Plaatjes met glitter, rijmpjes. En natuurlijk versjes van vriendinnetjes en vriendjes. Plus in mijn geval nog een 'vreemde schrijver': ikzelf, de achtjarige auteur. Met alle 'beginnersfouten' die bij die leeftijd optreden. Oh, als ik het nu teruglees vind ik dat toch eigenlijk ook grappig! Schrijven was toen al mijn ding :-) Ik deed dat gewoon!

Tijdmachine
Daarop inhakend: terug in de tijd kan ik niet meer. Maar wel vooruit. Zal ik mezelf nog eens schrijven? Hoe zou het zijn om ergens in 2020 of later, een e-mail van mezelf te ontvangen? Mij lijkt dat echt tof! Een brief die je in het hier en nu geschreven hebt, met aanmoedigingen, waarschuwingen of overdenkingen. Of een compliment, quote...een bericht aan jezelf, geschreven door jezelf en uit het verleden dus. Maar eh...Dat kan toch niet, zou je denken. Of misschien wel?

Website
De techniek staat voor niets tegenwoordig; zie de Engelstalige website futureme.org. Want dáár kan dat en ga je die brief schrijven en naar toekomstige jezelf 'posten'. Om over 1, 3, 5 jaar te lezen. Of om op een specifieke datum te ontvangen, bijvoorbeeld een  verjaardag of elke toekomstige verjaardag. Hoe leuk zal dat zijn?

Werkwijze
Je schrijft je brief online op de website en kunt kiezen om deze openbaar en anoniem te delen of strikt voor jezelf te houden. Ook kun je openbare brieven van anderen lezen. Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt. Zeker over een jaar of verder...PS: Abonneren op de nieuwsbrief? https://schrijfjestuk.nl/nieuwsbrief