Ander licht, ander geluid, andere sfeer, andere #schrijfplek en #schrijfgereedschap

Aan het raam zit ik, in een gezellige horecagelegenheid is het Brabantse land. Fles water  en mijn mobiel op tafel . Ik hoor het geluid van geschuif met stoelen, het gerinkel van koffiekopjes en een gezellig geroezemoes. Dat alles afgewisseld met een decente achtergrondmuziek. De tafels om me heen zijn (nog) leeg. Maar buiten zitten mensen op het terras, zonder jas. Het voelt zo anders om precies op deze plek te schrijven. Een plek die ik niet goed ken.

Afwisselen qua schrijfplek
Doe jij dat ook wel eens, op een heel andere plek schrijven? Ben jij ook zo iemand die in haar tas een notitieboekje en pen(nen) heeft? Ik heb dat in elk geval wel. En als ik dat niet heb, bekruipt me ook wel eens de neiging om ergens een boekje of schriftje te kopen. Want ja, stel dat ik zomaar inspiratie krijg en die niet kwijt kan! 

Benieuwd
Eigenlijk kan ik overal wel schrijven, maar de plek moet zich daar wel een beetje voor lenen natuurlijk. En of het nou met pen en papier is, met het opvouwbare bluetooth toetsenbordje en mijn mobiel of met mijn laptop..gewoon lekker om bezig te zijn met taal en woorden! 

Het vulpen-effect
Ja, je leest het goed. Ook ik houd wel van het gemak van de backspace-toets, het knippen en plakken en ordenen. Kortom, het gemak dat een computer of laptop bieden. Maar ik vind dat toch anders dan met pen en papier. Het meer 'ambachtelijke' gevoel, mijn hand, mijn arm, mijn hele lijf dat meeschrijft. Dat is toch anders...

Creatief schrijven
Hoe is dat voor jou? Wat is jouw favoriete plek om te schrijven en op welke manier? Op welke plek zou je ooit willen schrijven en waar absoluut niet? Ik ben heel benieuwd! Als je me een berichtje stuurt, zet ik het hieronder. Dit stuk schreef ik overigens met mijn laptop om het op deze website te kunnen plaatsen. Dat dan wel weer...