Cursus “Vitale Verhalen©” - schrijf je leven

Herken je dit? Je hebt wel flarden van verhalen van vroeger in je hoofd, maar hoe zet je ze op papier? Met welke beelden, beschrijvingen en woorden vertel je het verhaal dat je wil vertellen? Moet het een gedicht worden of krijgt de tekst een andere vorm? Hoe kun je die verhalen bewaren voor jezelf, kinderen of andere dierbaren?

Schrijf!
Schrijf je verhalen tot leven, schrijf met al je zintuigen, verras en prikkel! In de zes bijeenkomsten kun je je eigen manier van werken en schrijven ontdekken. Er zijn namelijk heel wat invalshoeken en thema's die je pen in beweging kunnen zetten: je eerste herinnering, de eerste schooldag, foto's, trefwoorden, je speelgoed, bij opa en oma thuis, 's avonds buiten spelen, vriendschappen. En nog veel meer.

Hoe
Samen schrijven over je leven, dat doen we in een ontspannen sfeer, met minimaal vijf en maximaal acht personen. De oefeningen zorgen dat je het schrijven in je vingers krijgt. We schrijven in de vorm van verhalen, gedichten en meer. Letten op stijl, structuur en verteltechniek. Dat levert vaak verrassende resultaten op.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die plezier beleeft aan schrijven en over het eigen leven wil schrijven. Aan het eind van de les krijg je een opdracht mee.  Dit geeft je de gelegenheid om thuis verder te werken en te oefenen met het geleerde uit de les. In de volgende les bespreken we het huiswerk.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost 185 euro, inclusief koffie en thee, materialen en BTW.

Wanneer
De cursus wordt gepland bij voldoende belangstelling; dat wil zeggen bij minimal vijf aanmeldingen. En er is plek voor maximaal acht deelnemers, omdat ik iedereen graag persoonlijke aandacht geef.
Je kunt hier je belangstelling kenbaar maken en je aanmelden en zodra de cursus gepland kan worden, neem ik contact op met je. Ik verheug me op je deelname!"Schrijven, is kijken met je ogen dicht." - Remco Campert.


Eerst kennismaken?
Wil je eens graag eens kennismaken met deze manier van schrijven? Kom dan naar de Sittardse Schrijfsalon!