Cursus “Vitale Verhalen©” - schrijf je leven

Herken je dit? Je hebt wel flarden van verhalen van vroeger in je hoofd, maar hoe zet je ze op papier? Je hebt succes op verjaardagsfeestjes met je verhalen over vroeger, maar ze staan nog niet op papier. Je hebt dingen meegemaakt die je graag voor de toekomst wil vastleggen. Maar...met welke beelden, beschrijvingen en woorden vertel je het verhaal dat je wil vertellen? Moet het een gedicht worden of krijgt de tekst een andere vorm? Hoe kun je die verhalen bewaren voor jezelf, kinderen of andere dierbaren?

Resultaat
Je schrijft jouw verhalen tot leven, schrijft met al je zintuigen, je verrast en prikkelt je lezer!
In de zes bijeenkomsten kun je je eigen manier van werken en schrijven ontdekken. Er zijn namelijk heel wat invalshoeken en thema's die je pen in beweging kunnen zetten: je eerste herinnering, de eerste schooldag, foto's, trefwoorden, je speelgoed, bij opa en oma thuis, 's avonds buiten spelen, vriendschappen. En nog veel meer.

Hoe
Samen schrijven over je leven, dat doen we in een ontspannen sfeer, met minimaal vijf en maximaal acht personen. De oefeningen zorgen dat je het schrijven in je vingers krijgt. We schrijven in de vorm van verhalen, gedichten en meer. Letten op stijl, structuur en verteltechniek. Dat levert vaak verrassende resultaten op.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die plezier beleeft aan schrijven en over het eigen leven wil schrijven. Aan het eind van elke les krijg je een opdracht mee. Dit geeft je de gelegenheid om thuis verder te werken en te oefenen met het geleerde uit de les. In de volgende les bespreken we het huiswerk gezamenlijk. Je leert tijdens de cursus ook veel van je medecursisten.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost 185 euro in totaal (voor alle zes bijeenkomsten), inclusief koffie en thee, materialen en BTW.

Wanneer en meer
De cursus gaat door bij voldoende belangstelling; dat wil zeggen bij minimal vijf aanmeldingen. En er is plek voor maximaal acht deelnemers, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag, van 13.30 tot 16.00 uur, in de Sittardse Schrijfstudio, zie voor de locatie en meer de  contactpagina. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
De cursusdata: 4, 11 en 25 oktober en 1, 15 en 22 november 2019. Aanmelden kan via de knop "Aanmelden Vitale Verhalen" bovenaan  deze pagina. Je ontvangt daarna verdere informatie.  Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met me."Schrijven, is kijken met je ogen dicht." - Remco Campert.


Eerst kennismaken?
Wil je eerst eens kennismaken en proeven aan creatief schrijven? Dan is een 'losse' schrijfsessie in de Sittardse Schrijfstudio wellicht iets voor jou. Meer informatie daarover vind je hier.

Nieuwsbrief
Weet als eerste de nieuwtjes van schrijfjestuk; meld je hier aan