Cursus creatief schrijven 'Sleutel eens aan je schrijven' ©   VOLGEBOEKT!

Doel
★ Deze cursus geeft je handvatten om je schrijfvaardigheid en je schrijfplezier te verhogen.
★ Leren door afwisselende schrijfoefeningen en werkvormen.
★ Technieken en inspiratiebronnen om gerichter te schrijven.

Werkwijze
In zes bijeenkomsten kun je, in een ontspannen sfeer en met anderen, je schrijven verkennen. Je krijgt diverse schrijfopdrachten en -technieken. Zo schrijf je bijvoorbeeld een tekst aan de hand van een foto of voorwerp. Of een gedicht over je lievelingseten. Je maakt kennis met verschillende tekstsoorten. Ook valkuilen en moeilijkheden van schrijven komen aan bod. Je krijgt heldere feedback en er wordt positief commentaar op elkaars werk gegeven.

Praktisch
★ Cursusdata: donderdag 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 en 15 november 2018, steeds van 19.30 - 22.00 uur
★ Uiterste inschrijfdatum: donderdag 30 augustus 2018
★ Locatie: eigen cursusruimte Parklaan 4, 6131 KG  SITTARD
★ Deelname aan de cursus kost € 185,= inclusief Btw. 
★ Daarvoor krijg je zes lessen a 2 1/2 uur, alle cursusmateriaal en koffie/thee.
★ De cursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers
★ Neem je zelf je lievelingspen en je favoriete papier mee?

Voor wie
De cursus is voor volwassenen die schrijven leuk vinden. Ervaring is niet vereist; het is een basiscursus. Door te schrijven wordt je pen soepeler! Minimaal vijf, maximaal acht deelnemers. Een vervolg op deze cursus is mogelijk.

Huiswerk
Aan het eind van elke les krijg je schrijfopdrachten mee. Je kiest zelf welke je daarvan maakt. Zo bepaal je je eigen inzet en de tijd die je besteedt.
In de volgende les wordt het huiswerk besproken. Zo kun je het geleerde oefenen en ervaren anderen goed vinden aan je werk.

Aanmelden
★ Kan via de button onderaan deze pagina

★ Wil je eerst meer informatie, of heb je vragen? Gebruik het contactformulier
Waardevol
Cursisten waardeerden deze cursus met een dikke 8! (8,75 om precies te zijn).

Reactie van deelnemers

 • Een leuke begincursus gehad, vooraf even een telefoongesprek gehad. Waar mijn vragen keurig en prima beantwoord werden, later dan de cursus die ging prima. Er kwam van alles wat aan bod, dus genoeg om ook te ontdekken wat ik persoonlijk het liefste doe.
  Daarna heb ik de vervolgcursus gedaan, deze verliep ook leuk, hier kwamen ook weer veel dingen aan bod, en nu ben ik er wel uit wat ik het liefste schrijf en het liefste doe. Ondertussen heb ik leuk kunnen schrijven en ben ik ook goed geprikkeld om te schrijven. Verder waren er bij beide cursussen een relaxte leuke sfeer. - Mark
 • Schrijfdocente Ellen Kersten is een geweldige docente én een heerlijk mens! Bij haar leren schrijven is vergelijkbaar met het
  bezoeken van een pretpark: de ene les leerde ik dat ‘elfjes’ gedichten zijn, een andere keer werd ik door het beluisteren van
  muziek weer een klein meisje dat bij haar opa en oma op een familiefeest zat te genieten van een oom die accordeon speelde.

  Het blind proeven van een stroopwafel leidde bij mij tot een anti-advertentie (wat heb ik ooit lekker gevonden aan een stroopwafel??), terwijl het schrijven van een sprookje ervoor zorgde dat ik het ook wilde illustreren.
  Ellen verstaat de kunst om allerlei laatjes te openen in mijn herinneringenkast, waarvan ik niet eens wist dat ik die had.
  Kortom: Ellen Kersten is voor mij een inspirator pur sang.  - Ineke Custers