Hoezo schrijven?
Schrijven zit in mijn DNA; het is mijn passie om mooie teksten te creëren. En mijn enthousiasme draag ik graag  over  op anderen. Dit alles combineer ik met organiseren, inspireren en samen plezier beleven tijdens de workshops en cursussen die ik ontwikkel en verzorg. Voor mij is humor daarbij een onmisbaar element!

Wat ik doe - oplossingen voor cursisten
Sinds januari 2009 mocht ik al heel wat  mensen inspireren om schrijftechnieken te leren kennen en toepassen. Zij schreven aan de hand van opdrachten hun levensverhalen, leerden creatief dagboekschrijven, gedichten schrijven. Kortom: creatief én zakelijk schrijven.

Ook hielp ik velen om het landschap van creatief schrijven te ontdekken en verkennen. Zo hielp ik één deelneemster met het duidelijk krijgen van de wens om zelf docent creatief schrijven te worden en wees haar de weg richting opleiding. Zij is nu een collega.

Ook  schreven meerdere cursisten één of meer verhalen en boeken, na het volgen van een cursus bij mij.  En ik mocht  groep sprekers bij uitvaarten  inspireren met een workshop over het schrijven van een speech. Want hoe kom je steeds aan nieuwe inspiratie daarvoor?

Op een basisschool en bij een buitenschoolse opvang leerde ik kinderen in een workshop beeld en tekst te combineren. Voor een welzijnsstichting verzorgde ik een cursus zakelijk schrijven.
Zie  de pagina Portofolio voor verdere informatie.


Wat ik deed
Hoe dat nou allemaal kwam? Ik ontdekte al jong dat ik schrijven erg leuk vind. Dictees, opstellen, schrijven voor de schoolkrant. Later het schrijven van processen-verbaal en rapporten; ik werkte namelijk ook als politie-agent. Schrijven was er altijd.

Tijdens de eerste les in creatief schrijven die ik zelf volgde in november 2008, kwam er één gedachte keihard binnen: "Dit wil ík doen! Samen met mensen creatief schrijven, maar dan als 'juf'!"
Gelukkig kon ik meteen nog instromen en de opleiding volgen tot docent creatief schrijven bij het Huis voor de Kunsten in Roermond.

Tekstschrijver
Voor de verschillende werkgevers waar ik in loondienst was, schreef ik folders, brochures, webteksten, nieuwsrubrieken, (digitale) nieuwsbrieven en meer. Ik interviewde, organiseerde evenementen, workshops en stond op beurzen. Meer daarover vind je hier.

En verder

  • Houd ik van avocado's, kleur, chocolade, mijn Thermomix en ben ik samen met mijn man betrokken bij een project gemeenschappelijk wonen met de aanleg en het onderhoud van een voedselbos.
  • Kun je mij 'inhuren'; workshops in opdracht neem ik met genoegen aan en ook voor kleinere klussen kun je mij benaderen.


Vragen of opmerkingen
Neem gerust contact op voor meer informatie via het contactformulier.  


Contactgegevens vind je hier
Algemene voorwaarden vind je hier.