De cursus “Vitale Verhalen” helpt je om je verhalen van toen op papier te krijgen…


Op donderdag 22 februari 2018 start in het Bisschoppelijk College aan de Parklaan 4 te Sittard de cursus “Vitale Verhalen©”een cursus levensverhalen schrijven. Het Bisschoppelijk College is statig gebouw met sfeervolle lokalen, trappen, glas in lood en meer. We hebben de beschikking over een ruimte van circa 5 x 7 meter, een plek om ongestoord samen te schrijven.

Wat
Je leert al schrijvend hoe je je levensverhalen kunt onthullen , ze “vitaal” maken. En hoe inspirerend dat is! Je verhalen komen zo tot leven, verrassen en prikkelen! In de zes bijeenkomsten kun je je eigen manier van werken en schrijven ontdekken. Er zijn namelijk heel wat invalshoeken en thema's die je pen in beweging kunnen zetten: je eerste herinnering, de eerste schooldag, foto' s, trefwoorden, je speelgoed, bij opa en oma thuis, 's avonds buiten spelen, vriendschappen. En nog veel meer.

Hoe
Samen schrijven over je leven, dat doen we in een ontspannen sfeer, met minimaal vijf en maximaal acht personen. De oefeningen zorgen dat je het schrijven in je vingers krijgt. We schrijven in de vorm van verhalen, gedichten en meer. Letten op stijl, structuur en verteltechniek. Dat levert vaak verrassende resultaten op.

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die plezier beleeft aan schrijven en over het eigen leven wil schrijven. Aan elke les is huiswerk verbonden. Dit geeft je de gelegenheid om thuis verder aan je teksten te werken en te oefenen met het geleerde uit de les. In de volgende les bespreken we het huiswerk. En als je zelf leerling van ’t Kleesj was, is dit wellicht extra inspirerende schrijfomgeving…

Kosten
Deelname aan deze cursus kost 165 euro, includief koffie/thee, maaterialen en BTW.

Wanneer
De cursus vindt plaats op zes donderdagen, op 22-02, 08-03, 22-03, 12-04, 26-04 en 03-05.
Tijd: steeds van 13.30-16.00 uur. Inschrijven kan tot op 14 februari 2018.
Vooraf aanmelden is verplicht.


Eerst kennismaken?
Wil je eerst graag eens kennismaken met deze manier van schrijven? Kom dan naar de Sittardse Schrijfsalon!

meer...